Lawatan Tapak Fakulti Kejuruteraan Awam 2018

PENGANJUR: PELAJAR SARJANA MUDA SEMESTER 1 FAKULTI KEJURUTERAAN AWAM 2018, UiTM SHAH ALAM

DENGAN KERJASAMA: FAKULTI KEJURUTERAAN AWAM

TARIKH MULA: Thursday, September 20, 2018

TARIKH TAMAT: Thursday, September 20, 2018

LOKASI: KLANG SOUTH NEE DOUBLE STOREY JOHAN SETIA LRT 3

JUMLAH PELAJAR: 29

JUMLAH STAFF: 1

PERASMI (PEMBUKAAN): SHO-HAZWAN JAWATAN: MANAGER OF SAFETY ORGANISASI: TRC

PERASMI (PENUTUP): NAMA: IR AMIRUL JAWATAN: SITE ENGINEER ORGANISASI: PRASARANA

NAMA PENCERAMAH: IR AMIRUL

RINGKASAN AKTIVITI/PROGRAM :

Lawatan tapak ini membolehkan mahasiswa mengenali pembelajaran melalui penglibatan secara langsung dan memberi komitmen penuh dalam pelbagai aspek seperti konsep perancangan, reka bentuk juga pembinaan dalam sesuatu projek. Selain itu, lawatan ini daat melahirkan mahasiswa berkemahiran tinggi dengan mendedahkan mahasiswa lebih mendalam kepada struktur organisasi jabatan dalam bidang kejuruteraan awam.

PENCAPAIAN AKTIVITI/PROGRAM (SEBELUM): Mempunyai pengetahuan yang sedikit berkaitan bidang kejuruteraan awam.

PECAPAIAN AKTIVITI/PROGRAM (SELEPAS):

Mendapat pendedahan bagaimana suasana di alam pekerjaan yang sebenar dengan lebih dekat dalam bidang kejuruteraan awam sekaligus mempunyai pengalaman yang mendalam terhadap kejuruteraan awam.

PENUTUP

Kami sebagai mahasiswa Fakulti Kejuruteraan Awam Sesi 2018/2019 berasa amat berterima kasih ke atas pihak fakulti dan warga kerja LRT 3 kerana memberi peluang untuk kami menimba ilmu di luar kelas dan membolehkan kami melihat realiti sebenar bidang kejuruteraan awam.