Penyerahan Cendermata dari Fakulti Kejuruteraan Awam kepada JKR Bahagian Jambatan

Rentetan daripada 'Footbridge Competition 6May2018' di FKA UiTM Shah Alam, pihak JKR Bahagian Jambatan telah meminta salah satu model jambatan yang menang pada hari tersebut untuk disimpan di JKR - menara PJD. Oleh itu, penyerahan model jambatan tersebut telah diserahkan pada 16 julai 2018 dan rombongan staf & pelajar UiTM ini turut mendengar taklimat 'Bridge Engineering introduction'. Kumpulan yang membuat model tersebut adalah terdiri daripada Muhammad Faiz Bin Rushdi, Muhammad Ikhwan Bin Zulkornain, Muhammad Amar Syaamil Bin Zulkifli dan Muhammad Danial Bin Mazlan. Sesi penyerahan tersebut turut dihadiri oleh 7 orang pensyarah FKA iaitu: En. Mohd Ridzuan Mohd Ali (supervisor team), Ir Dr Anizahyati Alisibramulisi (ketua rombongan & Pen. Pengarah I Footbridge Competition), Dr Yazmin Sahol Hamid (Pengarah Footbridge Competition), Dr Hazrina Mansor (Pen. Pengarah II Footbridge Competition), Nurul Huda Suliman, Noofaizah Hamzah dan Nursafarina Ahmad. Manakala, antara ahli jawatankuasa footbridge competition daripada SMF yang turut hadir adalah:Muhammad Amirul Faezi bin Azami, Muhammad Izz hakimi bin zaidi farouk, Ahmad syazwan bin mohd zamri, Nur syafiqah binti shahiful bahari dan Amir rizwan bin ahmad jaflus.

Terima kasih diucapkan kpd pihak jkr yg terlibat: En Yunos, Ir Dr Fairul Zahri, Ir Nadia Haji Azmi, Pn Erni & Ir Tuan Khusairry.

#UiTM

#UniversitiTeknologiMARA