Lawatan Akademik ke NEWater Visitor Centre Singapura, Syarikat Air Johor (SAJ) Ranhill dan Indah Water Konsortium (IWK) Cawangan Johor

Program ini merupakan satu pengisian aktiviti kod kursus ECW567 iaitu Water and Wastewater Engineering. Program ini melibatkan lawatan akademik ke NEWater Visitor Centre Singapura, Syarikat Air Johor (SAJ) Ranhill dan Indah Water Konsortium (IWK) Johor. Para pelajar yang mengambil kod kursus ini dapat menimba pengalaman sebenar serta mempelajari bagaimana pengurusan loji kumbahan air dilakukan. Melalui lawatan sebegini para pelajar mampu memperolehi pembelajaran luar kelas dan mampu mencapai objektif PO dan CO untuk kod kursus ECW567.

Tarikh: 4 - 7 April 2019

Tempat: NEWater Visitor Centre Singapura, Syarikat Air Johor (SAJ) Ranhill dan Indah Water Konsortium (IWK) Johor